Ingyenes anyagok

Itt találod azokat a minta anyagokat, amik a későbbiek alapjául szolgálnak majd.

Próbáld ki őket és mondj véleményt, hogy tanuljak belőle és tovább tudjam fejleszteni Neked!

Teremts harmóniát önmagad és a természet között!
Ingyenes 1 hetes online program munkafüzettel

Ez az egy hetes online program egy kis ízelítőt ad ahhoz, milyen rendszeresen belecsempészni a természetet és az éber figyelmet az életünkbe. Az ingyenes program során olyan gyakorlatokkal fogsz találkozni, amelyek segítenek az elméd lecsendesítésében. Ezen kívül lehetőséget nyújt számodra, hogy kapcsolódj a természettel és ezáltal nagyobb harmóniában élj önmagaddal is.

Kinek hasznos a tanfolyam?

Bárkinek szól, aki szeretne egy picit lelassulni, minőségi időt magára fordítani, tudatos figyelemmel lenni a természet felé.

Rugalmasan beilleszthető a napirendedbe, hiszen bármikor, bárhonnan eléred.

Tematika

➡️Első nap: Ízlelés – Készíts magadnak egy teafüvekből álló teát!

➡️Második nap: Hallás – A természet mindig beszél, csendesedj el és meghallod, mit mond neked!

➡️Harmadik nap: Szaglás – Érezd a föld, a levelek, a növények illatának egyvelegét!

➡️Negyedik nap: Látás – Járják át a tudatod a színek!

➡️Ötödik nap: Tapintás – Ölelj meg egy fát

➡️Hatodik nap: Sétáló meditáció, mely során minden érzékszerv bekapcsolódik

➡️Hetedik nap: Zárás – Élmények feldolgozása, önreflexió

Mi fog történni a tanfolyam alatt?

➡️ A tanfolyam időtartama 7 nap (egybe fog érkezni hozzád mind a 7 nap anyaga és a munkafüzet)

➡️Minden napra vár a munkafüzetben egy kis információ az adott témáról

➡️Hanganyag formájában éred el az aznapi gyakorlatokat

➡️A válaszaidat pedig egy csodaszép munkafüzetben tudod majd feljegyezni

➡️Egy zárt Facebook csoportba is beléphetsz, ami pedig az a hely, ahol egy támogató közösség vár, hasonló gondolkodású emberekkel. Ahol megoszthatjuk egymással élményeinket, tapasztalatainkat, kérdéseinket.

Igen, szeretnék részt venni Teremts harmóniát önmagad és a természet között! Tanfolyamon!

➡️Akkor nincs más dolgod, mint írni nekem egy e-mailt a slowflowwalks@gmail.com címre és küldöm neked az anyagot!

Akik már részt vettek:

5 tipp, hogy kezdj neki egy tudatos sétának

  • 1. lépés – A telefonod ne vidd magaddal, vagy halkítsd le/kapcsold ki, hogy teljes mértékben jelen lehess. 
  • 2. lépés – Célok és elvárások nélkül indujl el. Céltalanul kezdj egy sétálni, lehetővé téve az intuícióid felébresztését. Abba az irányba indulj el, amerre érzed a hívást.
  • 3. lépés – Időről időre tarts szünetet és közelebbről figyelj meg például egy levelet, vagy vedd észre a lábad alatt a talaj milyenségét.
  • 4. lépés – Keress egy kényelmes helyet, ahol leülhetsz. Hallgasd a téged körülvevő hangokat. Figyeld meg, hogyan változik a madarak és más állatok viselkedése, amikor megszokják a jelenléted.
  • 5. lépés – Ha másokkal indulsz el a sétára, akkor az elején beszéljétek meg, hogy a séta végéig egymáshoz nem szólva, csendben maradtok. Egyezzetek meg, hogy közben időközönként vagy a végén összegyűltök a tapasztalatok megosztására.

Vizualizációs gyakorlat

Fa vagyok

Az alábbi vizualizációs gyakorlat segít összekapcsolódni a természettel. Alapja a Hildegard meditáció.

„Elképzelem, ahogy lassan megyek egy parkon át vagy az erdőn keresztül. Keresem a saját fámat. Látom a gyökérzetét a földdel összenőve. Általa nyeri a fa az élet nedvét. Olyan vagyok, mint a fa. Hogy állok a földön? Hol vannak az én gyökereim? A Fa kiegyenesedik, fölfelé törekszik a nap felé. Törzse biztos tartást ad számára, átáramlik rajta az élet ereje.

Kiterjeszkednek az ágak, nyitottságot mutatnak, az elfogadás képességét, kibontják lehetőségeiket. A levegő mozgatja, a nap felmelegíti a fát mely hosszúságában és szélességében is növekszik. Eleget tesz annak a belső meghatározottságnak, mely azt mondja: „légy az, aminek lenned kell”.

Az ágakon kibontakoznak a levelek, az életet ajándékozó zöld. A levelekben befogadásra került a világosság, a fényesség. Olyan ez, mint amikor kibontakoztatom lelki és szellemi erőimet: a belátást és az értelmet, az életet adó szellemi, lelki világosságot és fényt.

A fám tele van virágokkal, amelyek magukban hordozzák a gyümölcs ígéretét. Árad, táplálja és továbbadja az életet. Ami a fában az élet nedve, az a testemben a lélek, mely belső tartást kölcsönöz a testnek.

Sikerült megtalálnom a fámat?

Távol van a többi fától vagy egy sűrű erdőben helyezkedik el? Tápanyagban dús vagy kopár földből nőtt-e ki? Olyan amelyet támogatni kell, aládúcolni, vagy olyan, amely egyenesen nő?”

Néhány perc múlva nyisd ki a szemed, de még adj magadnak időt és teret.

Ha legközelebb egy parkban vagy erdőben sétálsz, ott majd válassz ki egy fát. Sétálj lassan olyan közel hozzá, hogy szinte már át tudd ölelni a törzsét. Nézd úgy, mintha most látnál először fát. A fa koronája védelmezően magasodik föléd. Érezd az időtlen nyugalmat és békességet, amely árad belőle. Idézd fel ezt a vizualizációs gyakorlatot közben.

Sétáló meditáció


Nézz mélyen a természetbe és mindent jobban fogsz érteni.”

Albert Einstein